Kézi BL: felejthetetlen csatát vívott a Győr a döntőben

2017. 05. 07. 19:38  |  KÉZILABDA

A győriek a Vardar Szkopje csapatával viaskodtak a fináléban.

Győr-Vardar 31-30-hosszabbítás után

A korábban a győri együttesben is megforduló Jovanka Radicevic góljával indult a BL-döntő.

Görbicz Anita szerencsére ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta, az ETO klasszisa rövid idő alatt három gólt termelt (5-3).

A Vardar kapujában Leynaud kezdett, de nem sokat fogott, így jött helyette Szuszlina.

Egyik oldalon sem működött kifogástalanul a védekezés, ezt jelzi, hogy 13 perc alatt 17 gólt láthatott a Papp László Sportaréna közönsége (9-8).

Kézi BL: ez a fura gól is kellett a győri győzelemhez - videó " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A hétvégén a budapesti Papp László Sportarénában rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A Győri Audi ETO KC a szombati elődöntőben könnyen verte a Podgoricát (26-20). A kisalföldi együttesben Yvette Broch az első félidő végén kitalálta Batinovic kapus gondolatát, a hálóőr indítását lefülelte, a labdát pedig a kapuba dobta, szokatlan találat volt, annyi szent.

Egy 4-0-s szériát repesztettek a Rába-partiak, ennek köszönhetően kissé elszakadtak riválisuktól (14-10). A magyar csapat játékosai befűzték a Hogyan kell védekezni című oktatófilmet, ami nem ízlett a macedónoknak.

Az első játékrész utolsó gólját Knedlikova szerezte, aki Görbicz álompasszát értékesítette (15-12). 

A második félidőt a harmadik kapussal, a brazil Pessoával nyitotta a Vardar. A győriek ragaszkodtak Grimsböhöz, aki parádés hárításokkal hálálta meg a bizalmat. 

Tomori kapta vállára a Győrt, talpról zúdította a labdát a szkopjeiek ketrecébe (19-16). A Vardar nem adta fel a harcot, Ambros Martín 19-17-nél kért időt. 

Grimsbö védései aranyat értek a zöld-fehéreknek, mivel támadásban megakadt a gépezet.

Hosszú idő után újra csak egy gól választotta el a csapatokat (20-19). Szerencsére a vezetést sokáig nem engedték ki a kezükből Görbiczék. 

A Vardar beállója, Althaus többször is remekül került helyzetbe, a lehetőségeit pedig kihasználta (24-24).

Az utolsó öt percnek 24-24-es eredménnyel vágtak neki az alakulatok. Görbicz idegei kötélből voltak, fontos hetest értékesített (26-25). Mavsar egalizált az utolsó perc elején (26-26). Több gól már nem esett a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlórát zseniálisan nyitotta a Győr, főleg Groot volt elemében (29-26). Az első "minifélidő" utolsó említésre méltó mozzanata Lekic gólja volt (29-28).

30-28-nál Broch kiállítása miatt került nehéz helyzetbe a magyar alakulat. Mörk létfontosságú találatot szerzett, ezzel 31-29 állt az eredményjelzőn. Lacrabere hetese már nem osztott, nem szorzott, az ETO története során harmadik alkalommal ülhet fel Európa trónjára. 

Legfrissebb hírek