Kézi BL: drámai vereséget szenvedett a Szeged

2017. 11. 27. 07:50  |  KÉZILABDA

Az utolsó percekben dőlt el a svédországi csata.

Felváltva vezetett a két csapat, de a hajrában a hazaiak koncentráltak jobban, így otthon tartották a két pontot.

A Veszprémhez hasonlóan a Szeged is vereséggel zárta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulóját, miután vasárnap egy góllal kikapott a Kristianstad vendégeként. A magyar csapat negyedik vereségét szenvedte el a sorozatban, s ezzel az A csoport ötödik helyén áll jelenleg.

Nem kezdte jól a mérkőzést a magyar együttes. Az első negyedórában rengeteget hibáztak a szegediek, így a svéd csapat már négy góllal is vezetett a játékrész derekán. Ezt követően némileg rendezte sorait a Szeged, fokozatosan zárkózott fel, sőt, a 24. percben 9-9-nél utolérte riválisát. Mindez azonban nem nyugtatta meg Juan Carlos Pastor tanítványait, az utolsó percekben ugyanis megint rengeteg volt a hiba, a Kristianstad pedig ezeket kihasználva három gólos előnyt szerzett a szünetre.

A fordulás után a Szeged kilenc percig küzdött, mire egyenlíteni tudott, ám a vezetést sokáig nem tudta átvenni, mert a hazaiak rendre megtalálták az utat a magyar kapuhoz. A félidő közepén aztán egyértelműen a Pick percei következtek, s a 48. percben már két góllal is vezettek Balogh Zsolték, ám ahelyett, hogy ettől lendületre kaptak volna, ismét megtorpantak. A hajrá egyértelműen a Kristianstad kedve szerint alakult: a vendéglátók gyorsan visszavették a vezetést, s ugyan az utolsó percben ismét egyenlített a Szeged, öt másodperccel a vége előtt a svédek megszerezték a győztes találatot.

Férfi BL, 9. forduló, A csoport:
IFK Kristianstad (svéd) - MOL-Pick Szeged 33-32 (16-13)

a Szeged gólszerzői: Balogh 7, Bodó 6, Gaber, Buntic 5-5, Källman, Skube 3-3, Kostaric 2, Gorbok 1

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 16 pont, 2. Nantes (francia) 13, 3. Barcelona (spanyol) 12 (272-245), 4. RN Löwen (német) 12 (261-238), 5. MOL-PICK SZEGED 9, 6. Kristianstad (svéd) 6, 7. Wisla Plock (lengyel) 2 (243-269), 8. PPD Zagreb (horvát) 2 (220-264)

 

Kézi BL: sokkoló vereséget szenvedett a Veszprém " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Óriási meglepetésre a férfi kézilabda BL csoportkörének 9. fordulójában 29-26-ra kikapott a Veszprém Dániában.

Legfrissebb hírek