Kézi BL: csalódást okozott a Szeged a drukkereinek

2017. 11. 05. 19:36  |  KÉZILABDA

A német bajnok ellen gyakorlatilag nem volt esélyük Bodóéknak.

MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-34 (14-19)

 
A MOL-Pick Szeged 34-31-re kikapott a német bajnok Rhein-Neckar Löwen csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, vasárnap.
 
A hazaiak keretéből Zubai Szabolcs és a spanyol Pedro Rodriguez hiányzott a találkozón, amit jobban kezdtek a vendégek. A Szeged csak az orosz Szergej Gorbok eredményességének köszönhetően tudta tartani magát (6-9). A svájci Andre Schmid vezérletével őrizte előnyét a pontosabban kézilabdázó Löwen, és bár a házigazdák időről időre felzárkóztak, a szünetben már ötgólos hátrányban voltak (14-19).
    
A Veszprém elleni, két héttel korábbi rangadó elvesztése ellenére telt ház volt az Újszegedi Sportcsarnokban, de a csalódott szurkolók az első félidő végén már hangot adtak elégedetlenségüknek.
    
A második felvonásban igyekezett felzárkózni a csongrádi együttes, de úgy tűnt, nincs esélye, mert a támadásban és védekezésben is hatékonyabb Löwen tovább növelte a különbséget (19-27). A vendégek gyakran támadtak létszámfölényben, mert levitték a kapusukat, ám a magyar csapat nem tudta kihasználni ezeket a szituációkat.
    
A hazaiak a hajrában csökkentették a hátrányukat, de a németek végig vezetve, magabiztosan győztek (31-34).
    
A mezőny legeredményesebb játékosa Andre Schmid volt, aki 14 lövésből tíz gólt szerzett.
    
A szegediek jövő szombaton Faluvégi Rudolf együttese, a francia HBC Nantes ellen folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.
 

Kézi BL: ismét parádézott a Veszprém " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Ljubomir Vranjes együttese folytatta menetelését a BL-ben.

Legfrissebb hírek