Férfi kézi BL: Sterbik pályafutásának a koronája az MVP-díj

2017. 06. 06. 17:56  |  KÉZILABDA

Pályafutása megkoronázásának nevezte Sterbik Árpád, a gyõztes Vardar Szkopje kapusa, hogy megválasztották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntője legértékesebb játékosának (MVP) Kölnben.

A világbajnok és immár négyszeres BL-győztes játékos elmondta, nem számított az egyéni elismerésre, amelyet először ítéltek oda kapusnak. „Kilenc BL-döntőben védtem, négyszer megnyertem a trófeát, de ez az MVP-díj a pályafutásom koronaékszere. Egyszerűen hihetetlen” – nyilatkozta a vajdasági születésű kézilabdázó.
 
Sterbik a Barcelona elleni szombati elődöntőben és a Paris Saint-Germainnel szembeni vasárnapi fináléban is kiválóan védett, csapata mindkét találkozót utolsó másodperces góllal nyerte meg.
„Csapatként működtünk, ez volt a kulcs. A fiatalabb játékosaink is – akik korábban még nem nyertek BL-t – remek munkát végeztek. Miután megvertük a Barcelonát, mindannyiuk szemében láttam, nem azért vagyunk itt, hogy lássuk Kölnt, hanem azért, hogy megnyerjük a címet” – tette hozzá a 37 éves Sterbik.
 

Lazítottak a BL-harmadik veszprémiek a Balatonban - fotó, videók " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Már Kölnből is alig engedték ki a csapatot a szurkolók.

A Bajnokok Ligája gólkirálya 115 találattal a PSG német Európa-bajnoka, Uwe Gensheimer lett, aki ennek ellenére rendkívül csalódott volt a döntő után. „Egy játékos évekig készül arra, hogy ilyen mérkőzésen játszhasson, ezért nagyon fájó a vereség. A második félidőben túlságosan sok labdát veszítettünk. Szerintem a Vardar megérdemli a győzelmet” – mondta a 24–23-as vereséget követően.
A szkopjei csapat keretének csupán egyetlen macedón tagja volt. Sztojance Sztojilov elmondta, nagyon büszke a társaira, mert nagyszerű karakterek és az egész szezonban rendkívül bátrak voltak. A Vardar a mostani idényben minden szériát megnyert, amelyben elindult, hiszen hazája bajnokságában és kupasorozatában, illetve a Bajnokok Ligája mellett a SEHA-ligában is első lett.
 
„Ez a siker nagyon fontos a csapat, a klub és az egész ország számára. Nem csak azért jöttünk ide, hogy játsszunk egy jót, hanem azért, hogy nyerjünk” – szögezte le a beálló.
 
Raúl González vezetőedző a világ legjobbjainak nevezte a játékosait. „Büszke vagyok ezekre a srácokra. Még nem szeretnék a meccsről beszélni, mert ez nem a megfelelő pillanat az elemzéshez. Csak köszönetet szeretnék mondani a játékosoknak, a klubnak, minden macedón embernek, aki figyelte a mérkőzést” – nyilatkozta.
 
A párizsiak világbajnok irányítója, Daniel Narcisse közölte, nem tudja, történt-e korábban olyan, hogy egy csapat mindkét meccsét az utolsó pillanatban nyerte meg. „A Vardar gyönyörű hétvégét zárt. Nehéz szavakat találni, mert egész évben a BL-címért dolgoztunk, igyekeztünk a legjobbat nyújtani a tornán, de nem sikerült. Nem vagyunk boldogok, de jól teljesítettünk, és jobb eredményt értünk el, mint a tavalyi harmadik hely” – tette hozzá.
 
A BL négyes döntőjében első alkalommal szereplő Vardar a 13. klub, amely megnyerte a trófeát, és a hatodik különböző csapat, amelyik az elmúlt hat évben bajnok lett. Szlovénia és Spanyolország után Macedónia a harmadik ország, amely férfi és női BL-sikerrel is büszkélkedhet. A nőknél 2003-ban a Kometal Szkopje nyert, idén a Vardar pedig hosszabbításban veszítette el a finálét Budapesten a Győrrel szemben.

Legfrissebb hírek