A kölni dómban imádkoztak a veszprémi szurkolók

2017. 06. 03. 14:03  |  KÉZILABDA

Minden segítségre szükség van ma a franciák ellen.

A Telekom Veszprém szurkolói közül többen is a kölni dómban imádkoztak csapatuk sikeréért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjét megelőzően.

 

A világ harmadik legmagasabb templomának megtekintése és a néhány perces áhítat után a drukkerek egy része gyertyát gyújtott a 2009-ben meggyilkolt román beálló, Marian Cozma emlékére.

 

A kedvenc csapatuk piros mezét viselő veszprémi szurkolók nemcsak a Domklostert és környékét, de az egész kölni belvárost ellepték szombaton. 

 

A kellemes kora nyári időjárást kihasználva szinte nem volt olyan söröző, terasz, tér vagy sikátor, ahol ne sétáltak volna kisebb-nagyobb csoportban magyarok, akik jó hangulatban, egymást tapssal, énekszóval köszöntve hangoltak a francia Paris Saint-Germain elleni elődöntőre, amely 15.15 órakor kezdődik.

 

A veszprémi kézisek már a BL-eldöntő helyszínén készülnek " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A Veszprén ma, 15.15-től játszik a Paris Saint-Germain együttesével a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében. "A négyes döntőnek nincs esélyese, a legjobb csapatok vannak itt, és ezek közül a miénk az egyik. Az elmúlt négy évben csak a Veszprém tudott minden alkalommal eljutni idáig" - fogalmazott a csapat edzője, Javier Sabaté, aki szerint együttesén tavaly sem volt nyomás és idén sincs.

 

A Veszprém csapatából három átlövőt, Ancsin Gábort, Marko Kopljart és Ligetvári Patrikot, valamint a jobbszélső Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre.

 

A magyar szurkolók hagyományos találkozójára ezúttal is vasárnap déltől kerül majd sor, ugyanis negyedik éve minden alkalommal összegyűlnek a dóm szomszédságában, és egy órát közös énekléssel töltenek, így ünneplik, hogy kedvenceik ismét eljutottak Európa legjobbjai közé.

Legfrissebb hírek