Reakciók a hokiválogatott csodás sikerét követően

2017. 04. 22. 17:40  |  JÉGKORONG

Remekül kezdtek a kijevi divízió I-es hoki-vb-n Ukrajna ellen a magyar jégkorongosok - a kitartás volt a kulcsa az 5-3-as győzelemnek.

 

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: "A rájátszásban és a világbajnokságon az első mérkőzés mindig nehéz. Az első tíz percben nagyon idegesek voltunk, nem bántunk jól a koronggal, de miután ezen sikerült túlesni, már kezdtünk megnyugodni. A második harmad elején, amikor megszereztük a vezetést, már jól hokiztunk, de sok kiállítást gyűjtöttünk, amikből Ukrajna visszajött – ez jelzi a kitartását. A speciális egységei ráadásul hatékonyak voltak, miközben a kapusa elképesztő védéseket mutatott be. Ugyanakkor a harmadik játékrészben végre belőttük a helyzeteinket, visszavettük a vezetést, és nyertünk. A finisben már tartottuk magunkat a taktikához, nem engedtük nyomás alá helyezni magunkat, mint korábban, amikor elveszítettük a korongot. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy megtalálta a módját a győzelemnek – és nem annak, hogy miként kapjon ki… Igazi jellemépítő győzelem lett ez. Ha a papírformát nézzük, Kazahsztán a legesélyesebb, hiszen a legtöbb kerettagja a KHL-ben játszik. A kombinációs játéka, illetve a honosított játékosai miatt favorit."

 

Bartalis István, a csodagólt szerző csapatkapitány: "Elég nehezen kezdtünk… Mindenki izgult kicsit, eladogattuk a korongot, és nehézzé tettük magunknak a meccset. Mi adtuk át a helyzeteket, ők nem kreáltak sok mindent… A mérkőzés második félidejében viszont sokkal jobbak voltunk, kontrolláltuk az eseményeket. Az első meccs mindig nehéz, de a legvégére megnyugodtunk, végre azt csináltuk, amit kértek tőlünk”.

 

Magyar csodagól a hokivébé első napján - videó " JÉGKORONG › Friss hírek

Mint jeleztük a házigazda ukránokat vertük 5-3-ra.

 

Erdély Csanád: "Egyértelműen az emberelőnyös játékunkon kell még javítanunk, mert nem tudtunk betalálni fórban, pedig volt rá sanszunk bőven, még öt a három ellen is támadhattunk. Ezen kívül van mit csiszolni a védekező harmadbeli játékunkon, mert a korongkihozatalunk sem volt tökéletes. Nem volt egyszerű”

 

Hári János: "Elég türelmesen játszottunk, csak az első néhány cserénk tűnt kicsit idegesnek, egyébként uraltuk a játékot. Sajnos ők találtak gólokat, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket – egyszerűbb meccsnek kellett volna lennie, mint amilyen lett. Szerencsére a harmadik harmadra is türelmesen jöttünk ki, ami kifizetődött a végére, és megfordítottuk az állást” – 

Legfrissebb hírek