Kihagyja a vb-t az orosz hokiklasszis

2017. 05. 12. 09:57  |  JÉGKORONG

Alekszandr Ovecskin sérülés miatt nem játszhat az orosz válogatottban a Kölnben és Párizsban zajló világbajnokságon, noha csapata, a Washington Capitals kiesett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának további küzdelmeiből.

Az orosz szövetség csütörtöki közleménye szerint a 31 éves csatár lábsérülés miatt fájdalomcsillapító injekcióval játszott klubja utolsó mérkőzésein. Ovecskin egyetlen találkozót sem hagyott ki az NHL idei rájátszásában, így nem lehet tudni pontosan, mikor és milyen súlyosan sérült meg, de az első kör ötödik meccsén rövid időre bevonult az öltözőbe, amikor a térde ütközött a torontói Nazem Kadrival. Az alapszakaszt megnyerő washingtoniak szerdán búcsúztak, miután 4-3-ra alulmaradtak a címvédő Pittsburgh Penguinsszel szemben a Keleti-főcsoport elődöntőjében. Az utolsó találkozón 2-0-ra kaptak ki saját közönségük előtt, így a Penguins története során hatodszor is megnyerte idegenbeli hetedik mérkőzését, ami abszolút rekord az amerikai sportligákban.

Hoki: az NHL egyik legjobb kapusa csatlakozik a svéd vb-kerethez " JÉGKORONG › Friss hírek

A 35 éves hálóőr csapatával, a New York Rangersszel búcsúzott a rájátszásból, így hazája együttesének rendelkezésére állhat a Kölnben és Párizsban zajló vb-n. Lundqvist felnőtt karrierje során először játszhat egy csapatban ikertestvérével, Joellel, akivel legutóbb 2002-ben még a junior világbajnokságon szerepelt együtt. Henrik Lundqvistnak ez lesz az ötödik világbajnoksága, 2003-ban és 2004-ben ezüstéremmel térhetett haza.

Legfrissebb hírek