Jégkorong: ez nem a mieink vébéje, újabb csalódás

2017. 04. 27. 19:20  |  JÉGKORONG

Ezúttal a lengyelek nyertek ellenünk, a mieink az ötödik helyen zártak.

Lengyelország-Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

 
Vas János bordarepedés, Gőz Balázs pedig lábsérülés miatt nem játszhatott a találkozón, melynek tétje az volt: amelyik csapat nyer, annak marad reménye a feljutásra.
    
Már az első csere után emberelőnybe került a magyar válogatott, de gyorsan Bartalis Istvánt is kiküldték. Azonos létszámnál Erdély Csanád közeli lövését védte a lengyel kapus, Przemyslaw Odrobny, majd két újabb emberelőny is komoly helyzet nélkül telt el. Ezután Kóger Dániel, majd Varga Arnold ült ki a büntetőpadra, Bálizs Bencének egy komoly védése volt ebben a szakaszban. A szünet előtti hajrában mindkét kapus remekelt.
    
Fordulást követően a lengyelek veszélyeztettek, ám lövéseik egy ideig célt tévesztettek. A 26. percben viszont Krzysztof Zapala elvitte keresztbe a korongot a magyar harmad közepén, majd Bálizs botos kesztyűjét érintve jutott a pakk a kapuba. Kisvártatva emberelőnybe, de kétgólos hátrányba került a magyar válogatott: a védelem ügyetlenkedett, Tomasz Malasinski kiugrott, és fonákkal a kapuba lőtt. Bálizs csak hozzáérni tudott a koronghoz. Semmi sem sikerült a magyaroknak, a lövések nem találták el a kaput, és inkább az ellenfél tudott megugrani egy-egy rossz megmozdulás után. Aztán emberelőnyben egy sípszó utáni sportszerűtlenségért Magosi Bálint ült ki.
    

Ezt még nézni is fáj: csúnya sérülést szenvedett a hokis - videó " AMERIKAI SPORTOK › NHL

Az NHL-ben történt a sajnálatos esemény.

A záró játékrészben is űzte-hajtotta kedvenceit a csaknem 800 tagú magyar szurkolósereg, de nem sikerült beszorítani a lengyeleket. Sőt, inkább Bálizsnak akadtak komolyabb védenivalói, egyszer a gólvonalon tenyerelt rá a korongra. A szerencse sem állt a Chernomaz-csapat mellé, az ellenfél mindig fel tudott szabadítani. Bartalist másodszor is kiállították, aztán Sarauer Andrew majdnem szépített, ám az elfekvő Odrobny bravúrral tette jóvá a védők óriási hibáját. A hajrában emberelőnyben Bálizs helyett mezőnyjátékos jött a jégre, de az állás nem változott. Hári János utolsó perces kiállításával eldőlt, hogy ezúttal még gólt sem sikerül ütni.
    
A magyar válogatott legutóbb három éve, a dél-koreai Kojangban végzett a divízió I/A-ban az ötödik, azaz összesítésben a 21. helyen. A rákövetkező esztendőben Krakkóban sikerült a feljutás, tavaly pedig a 16-os világelitben lépett pályára a gárda. 

Legfrissebb hírek