Hoki: az NHL egyik legjobb kapusa csatlakozik a svéd vb-kerethez

2017. 05. 12. 10:59  |  JÉGKORONG

Csatlakozik a jégkorong-világbajnokságon szereplő svéd válogatott keretéhez Henrik Lundqvist, az észak-amerikai profiliga (NHL) egyik legjobb kapusa.

A 35 éves hálóőr csapatával, a New York Rangersszel búcsúzott a rájátszásból, így hazája együttesének rendelkezésére állhat a Kölnben és Párizsban zajló vb-n. Lundqvist felnőtt karrierje során először játszhat egy csapatban ikertestvérével, Joellel, akivel legutóbb 2002-ben még a junior világbajnokságon szerepelt együtt. Henrik Lundqvistnak ez lesz az ötödik világbajnoksága, 2003-ban és 2004-ben ezüstéremmel térhetett haza. Három olimpián öltötte magára a Három koronások mezét, 2006-ban Torinóban aranyérmes volt, három éve Szocsiban pedig ezüstöt szerzett, s beválasztották az All Star-csapatba is. A négyszeres világbajnok svédek két győzelemmel és két vereséggel jelenleg a negyedik helyen állnak csoportjukban, s pénteken a sereghajtó olaszokkal, vasárnap pedig még a dánokkal játszanak.

Kihagyja a vb-t az orosz hokiklasszis " JÉGKORONG › Friss hírek

Alekszandr Ovecskin sérülés miatt nem játszhat az orosz válogatottban a Kölnben és Párizsban zajló világbajnokságon, noha csapata, a Washington Capitals kiesett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának további küzdelmeiből.

Legfrissebb hírek