Eldőlt, lesznek-e NHL-játékosok a téli olimpián

2017. 09. 13. 08:28  |  JÉGKORONG

Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke szerint nem maradt esély arra, hogy megegyezés szülessen az észak-amerikai profi ligával (NHL) a játékosok szerepléséről a februári, phjongcshangi olimpián.
 
"Azt tudom mondani, hogy ez a lehetőség már elúszott, ki lehet húzni a listáról" - jellemezte kedden a helyzetet René Fasel Limában, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusának helyszínén.
 
A svájci sportvezető mindehhez hozzátette, mostantól arra kell koncentrálni, hogy a 2022-es, pekingi játékokon ismét ott legyenek a mezőnyben a NHL-ben játszók, s mint megjegyezte, erre szerinte van esély, mert a tengerentúli liga vezetőit egyértelműen foglalkoztatja a kínai lehetőség.
 
Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát, hogy játékosai ott lehessenek az olimpián, azóta valamennyi eseményen így tett, igaz, rendszerint csak hosszas tárgyalássorozat és huzavona végén egyezett meg a NOB-bal erről.
 
A liga ugyanakkor ezúttal nem egyezett bele, hogy elengedje hokisait, áprilisban pedig bejelentette, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy februárban, amikor az Egyesült Államokban az NFL és az MLB is szünetel, felfüggessze a bajnokságot.
 
 
Mindezek ellenére nem biztos, hogy egyetlen NHL-ben szereplő játékos sem lesz ott Phjongcshangban, ugyanis például Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals sztárja már tavasszal jelezte, hogy mindenképpen játszani akar az orosz válogatottban, akkor is, ha nem lesz szünet az NHL-ben.
 

Legfrissebb hírek