Bécs és Budapest közösen rendezhet hoki vb-t

2018. 04. 30. 14:56  |  JÉGKORONG

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke az M1 Ma Reggel című műsorában értékelte a sikeresen megrendezett budapesti világbajnokságot és azt is elárulta, néhány év múlva ismét esély lehet egy hazai világeseményre.

A magyar jégkorong-válogatott feljutása a világelitbe 15 másodpercen múlott a britek elleni zárómérkőzésen, de végül nem sikerült a bravúr. Kovács Zoltán elmondta, nemzetközi szinten nem emlékszik ehhez hasonló fordításra az elmúlt három évtizedből, legalábbis a magyar válogatottnál biztosan nem.

 
„Itt volt a nemzetközi szövetség főtitkára, vele volt egy közös vacsora is és teljesen el volt ájulva Budapesttől és a rendezvénytől is. Mondta, hogy a szurkolók és a körülmény teljesen A csoportos szintű. Azt is megemlítette, érdemes lenne gondolkoznunk azon, hogy 2023-ban Béccsel közösen rendezzünk világbajnokságot” – mesélte a szakmai alelnök, aki szerint érdemes átgondolni az ötletet, mert a magyar jégkorong egyik fő célja, hogy 2025-re stabil A csoportos csapata legyen.
 
A budapesti világbajnokság nagy sikert aratott, egyetlen kritika a jég minősége miatt érte a szervezőket, amelyen Kovács Zoltán szerint mindenképpen változtatni kell a jövőben.
 
A magyar válogatott szövetségi kapitányának szerződése lejár, így kérdés, hogy marad-e az együttes kispadján, vagy új szakember érkezik: „Erre mindenféleképpen egy szakmai értékelés után lehet majd válaszolni” – mondta Kovács Zoltán, aki úgy érzi, Jarmo Tolvanen minden tőle telhetőt megtett a sikerért.
 

Legfrissebb hírek