Visszatér Fehérvárra a kanadai magyar válogatott

2018. 05. 03. 21:11  |  JÉGKORONG

A következő idényben a játékos és a klub célja egyaránt a rájátszásba kerülés.

Egyéves kitérő után újra a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatában szerepel Sarauer Andrew.

 
A 33 esztendős kanadai-magyar center az elmúlt idényt az osztrák Villachnál töltötte, korábban négy szezonon át a Fehérvárt erősítette.
 
"Sarauer már bizonyított a ligában, így nagyon örülök, hogy újra Székesfehérváron szerepel. Termetes, jól korcsolyázó játékos, aki kiváló passzaival sok gólszerzési lehetőséghez segíti hozzá a társait, azonban nemcsak átadásaival tűnik ki, maga is képes eldönteni mérkőzéseket" - idézte a klub csütörtöki tájékoztatása Hannu Järvenpää vezetőedzőt.
 
A magyar válogatott játékos leszögezte: örül, hogy visszatérhetett az együtteshez, amellyel reményei szerint a következő idényben bejut a rájátszásba.
 
Sarauer 2015 áprilisában kapta meg a magyar állampolgárságot, s még abban az évben, a krakkói divízió I/A-világbajnokságon tevékeny részt vállalt a magyar válogatott feljutásában. Tagja volt a 2016-os, oroszországi elit vb-n szerepelt nemzeti csapatnak, emellett részt vett a tavalyi kijevi és az idei budapesti divízió I/A vb-n is.
 
A Fehérvár AV19 a 9., a Villach a 11. helyen fejezte be az osztrák liga (EBEL) idényét, így egyik gárda sem jutott a rájátszásba.
 
 

Legfrissebb hírek