Miklós Editet már csak a pálya akadályozza

2018. 01. 12. 18:32  |  EGYÉB SPORTOK

Gyűjti a kilométereket a magyar síző a hamarosan kezdődő téli olimpiára.

Az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számait rendezik a hétvégén az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. Szombaton szuperóriás-műlesiklásban, vasárnap lesiklásban áll rajthoz a női mezőny. Miklós Edit legfontosabb célja, hogy a soron következő világkupákon versenyrutint szerezzen a februári téli olimpiára.
 
Újabb fontos állomás következik Miklós Edit számára az alpesi sí világkupa sorozatban, melynek helyszíne az ausztriai Bad Kleinkirchheim. Legutóbb gyorsasági számban csaknem egy hónappal ezelőtt rendeztek versenyt a világkupában. A szezon eddigi lesikló és szuperóriás-műlesikló versenyeinek lebonyolítását az időjárási körülmények több alkalommal is megnehezítették, futamok és edzések maradtak el a rossz látási viszonyok vagy éppen a pálya alkalmatlansága miatt. Bad Kleinkirchheimben is törölni kellett az első edzést csütörtökön, mivel az eső miatt puha és kásás lett a pálya, de a pénteki tréninget már meg tudták rendezni.
 
Világkupa versenyt lesiklásból csak két hivatalos edzést követően rendezhetnek, így a szervezők még egy edzést beiktattak ebben a versenyszámban szombatra. Emiatt a tervezettől eltérőn szombat délelőttre került át a szuper-óriásműlesiklás és vasárnap lesz a lesikló verseny. Miklós Edit, aki egy évvel ezelőtti sérülése után december elején tért vissza, a világkupákon a versenyrutin visszaszerzését tartja szem előtt, célja, hogy februárra jó formában, éremesélyesként versenyezzen a téli olimpián.
 
A világkupa hétvégi tervezett programja:
 
Helyszín: Bad Kleinkirchheim (Ausztria)
2018. január 13. szombat, 10:45 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: M4 Sport 10.30, Eurosport 1, 11.00
2018. január 14. vasárnap, 11:15 (női lesiklás) TV: M4 Sport 11.00, Eurosport 2, 11.00
 

Balhé a Ferencváros újdonsült sztárja körül, eligazolhat " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

Ahogy az nb1.hu beszámolt róla, a Ferencváros élt opciós jogával, így az M4 Sport Év gólja-díjas Joseph Paintsil marad Budapesten. Egy nappal ezek után azonban új fordulat állt be az ügyben, ugyanis a fiatal ghánai játékos Belgiumba utazott, hogy tárgyaljon a Genk vezetőivel.

Legfrissebb hírek