WTCC: bravúros módon állt fel a padlóról Michelisz Norbert

2017. 05. 14. 15:12  |  AUTÓ-MOTOR

Az első futam nem sikerült valami jól.

Michelisz Norbert negyedikként ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi második, fő futamán.

 
A Honda magyar pilótája - aki a nyitófutamot autója sérülése miatt ötkörös hátránnyal fejezte be - a hatodik pozícióból vágott neki a versenynek. A rajtnál megtartotta pozícióját, majd egy helyet előrelépett egy kiesés nyomán. Egy rövid biztonsági autós fázist követően, Rob Huff büntetése miatt már a negyedik helyet foglalta el, a verseny második felében pedig már nem tudott előrébb lépni.
    

WTCC: Michelisz életét óriási pech nehezítette a Hungaroringen " AUTÓ-MOTOR › Friss hírek

Michelisz Norbert autója sérülése miatt ötkörös hátrányban a 15., utolsó előtti pozícióban zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamát. Michelisz hatodikként végzett a szombati időmérőn, így a fordított rajtsorrend szabálya értelmében az ötödik rajtkockából indult. A rajtot remekül kapta el, az élen beragadt francia John Filippi mellett könnyedén elment, majd nagy csatába kezdett a svéd Thed Björkkel.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel nem fejezte be a futamot, amelyet a marokkói Mehdi Bennani nyert meg.
    
A világbajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.
 
WTCC, Hungaroring, fő futam (15 kör, 65,715 km):
 
1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée)
2. Nicky Catsburg (holland, Volvo S60)
3. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée)
4. Michelisz Norbert (Honda Civic)
...Nagy Dániel (Honda Civic) kiesett 

Legfrissebb hírek