Tassi-Michelisz – kettős M1RA győzelem a Hungaroringen!

2017. 06. 18. 13:33  |  AUTÓ-MOTOR

A vezetők és a csapatok tabelláján is a M1RA vezet.

A 18 éves Tassi Attlia elérte célját a TCR első hungaroringi futamán, hiszen megelőzte csapatvezetőjét, és mentorát, Michelisz Norbertet, ráadásul úgy, hogy eredményük kettős győzelmet hozott a M1RA csapatának.
 
Már a rajtnál eldőlt minden, amikor Tassi a harmadik helyről indulva a pole-os Michelisz elé került már a célegyenes végére. A WTCC-ből vendégeskedő versenyző innentől kezdve remek hátvédként hajtott egyenesen a kettős győzelem felé.
 
„Nagyon boldog vagyok. Az első TCR-es győzelmem, ráadásul otthon, hazai közönség előtt. Valóra vált az álmom!  Jól rajtoltam, és Norbi végig védte a pozíciómat. Csak a vezetésre és a gumik állapotára kellett összpontosítanom. Volt némi fék- és alulkormányzási problémám, de mindent irányításunk alatt tudtunk tartani” – mondta Tassi Attila a versenyt követően.
 
Michelisz Norbert a hétvége előtt elmondta, hogy számára a hazai közönség előtti versenyzésen túl a legfontosabb a versenyzői szereplése. A végeredmény is ezt tükrözi, hiszen: „Minden a terv szerint ment, de hangsúlyoznom kell, hogy Attila saját érdeme a győzelem, beleértve a tökéletes startot is. Megérdemelt győzelem, óriási fejlődésen ment keresztül idén” – mondta Michelisz a leintést követően, majd hozzátette, hogy nincs idő az ünneplésre, hiszen a DTM időmérő edzése (11:45-től az M4 Sporton és az M4Sport.hu-n) után jön a második futamuk.
 
De nem a kettős győzelem az egyetlen M1RA siker, hiszen a csapat olasz versenyzője, Roberto Colciago negyedik helye után átvette a vezetést a pontversenyben, vagyis mindkét bajnoki tabellán a Michelisz Norbert vezette csapat áll az élen.

Legfrissebb hírek