Korábbi F1-es pilóta fia igazolt a Zengő Motorsporthoz

2017. 01. 31. 13:01  |  AUTÓ-MOTOR

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy 2017-ben a volt Forma-1-es versenyző, Olivier Panis fia, Aurélien Panis csatlakozik a csapathoz.

 

 
 
A francia versenyző érkezését a Honda is támogatta, így a Zengő Motorsport minden fejlesztést meg fog kapni ahhoz, hogy az autójuk versenyképes legyen.
 
Zengő Zoltán azt is elmondta, hogy idén már nem tudják vállalni, hogy két magyar tehetséget versenyeztessenek. Az azonban egyelőre nem dőlt el, hogy Panis mellett ki kapja majd a másik autót a WTCC-ben, azaz a Túraautó világbajnokság idei futamain.
 
A Zengő Motorsport tehát fennállása óta először külföldi pilótát igazolt. A 22 éves Aurélien Panis autóversenyzői karrierje 2011-ben kezdődött a francia F4-es sorozatban, ahol a 10. helyen végzett. Kétszer állt dobogón, és volt egy leggyorsabb köre. Az F4-ből az európai Formula Renault 2.0 sorozatba lépett fel, ahol három évig versenyzett, Jött a WSR, ahol tavaly az ötödik helyen zárt két győzelem, három dobogó és egy pole mellett.
 
Nem alkotott igazán nagyot, és mivel édesapja a WTCC francia közvetítésében tevékenykedik, valamint jó kapcsolatot ápol a Hondával, valószínűleg úgy gondolták, itt az ideje a túraautózásra váltani.
 
 
 
 

Legfrissebb hírek