2017 októberében kezdődhet a Hungaroring felújítása

2016. 12. 29. 12:42  |  AUTÓ-MOTOR

Ha minden a terv szerint alakul, akkor 2017. október 1-től már a munkagépeké és a bontásé lesz a főszerep a magyar pályán.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évből négyszer is nyereségesek voltunk vállalati szinten, s az idei esztendőről is azt tudjuk mondani: pozitív szaldóval zárul”- fogalmazott az M1 Ma reggel című műsorában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, írja a GP-live.hu.

Idén sikerült „megszabadulni a 2010-es menedzsmentváltás után rájuk maradt” banki kölcsönöktől, valamint újraaszfaltozták a pályát és a boxutcát. „A 2017-es évünk hasonlóan mozgalmasnak ígérkezik”- tekintett előre Gyulay. „Remélhetőleg ugyanazok az események látogatnak el hozzánk, illetve kiegészülünk még egy Ferrari Challenge-dzsel is. Ez nagyon érdekes színfoltja lesz a jövő évi versenynaptárnak.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az a koncepcióterv, amit elkészítettünk idén, elnyerte a kormány tetszését is, és már jövőre elkezdhetjük a tervezési folyamatot, ami a megvalósulás felé viszi el a Hungaroringet. Ha minden jól megy, a tervezési folyamat nyárig lezárul, és 2017. október 1-én el tudjuk kezdeni az első szakaszt”- mondta. Erre az első ütemre tett félre a kormány 5 milliárd forintot, mondta még nyáron Szijjártó Péter a Magyar Nagydíj előtt.

Ami a már többször emlegetett MotoGP-t illeti, „ehhez kormányzati szándék kell, ami tudtommal megvan”. „Az átalakítás során ügyelnünk kell arra, hogy a FIM-mel is egyeztessünk annak érdekében, hogy a pálya alkalmas legyen esetleg MotoGP megrendezésére is. Amikor zajlik a tervezési folyamat, és ha megvan ez a szándék, akkor mindenképp olyan pályájává kell alakítani a Hungaroringet – elsősorban a kanyarok és a bukóterek megváltoztatásával -, ami alkalmas egy motoros világverseny megrendezésére.”

Végül elmondta, nagyon telített a 2017-es naptár, de reméli, október 1-től a bontásé lesz a főszerep. „Azt gondolom, hogy aki majd 2018-ban kilátogat, az csodát fog látni”- zárta gondolatait Gyulay.

Legfrissebb hírek