Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

2018. 05. 14. 07:52  |  AUTÓ-MOTOR

Hamilton, Bottas és Verstappen értékelt.

Az időmérőhöz hasonlóan a futam után is a Mercedes ünnepelhet Barcelonában, a győzelmet ugyanis Lewis Hamilton szerezte meg, a második helyen pedig Valtteri Bottas ért célba, miután Sebastian Vettel elveszítette azt egy elhibázott taktikai döntés miatt - emlékeztetett az m4sport.hu.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely
„A csapatom csodálatos! Imádom ezeket a srácokat. Mind elképesztő munkát végeztek. Az autó is sokkal jobb volt a mai napon, most remekül tudtam dolgozni vele, és ilyet idén még nem éreztem. Ez nagyon jó érzés! Most újra harcban vagyunk, és tovább kell vinnünk ezt a lendületet. Továbbra is nyomás alá kell helyeznünk a Ferrarit, és arra kell hajtanunk, hogy megszerezzük az első két helyet. A csapat az első pillanattól kezdve támogat minket. Most láttuk, mekkora erő van bennünk, szóval remélem, így folytathatjuk!”
 

Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely
„Jó, hogy végül a Ferrari elé kerültünk. Persze szerettem volna a győzelemért harcolni, a csapat viszont remek volt ma. Az autó nagyszerűen működött és a stratégia is remek volt. Nem hittem volna, hogy egy kiállással meg tudjuk csinálni a futamot, de sikerült. A csapat csodálatos volt ezen a hétvégén, szóval remélem, hogy ilyen formában folytatjuk majd.”
 
 
Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely
„Jól működött az autónk. Nagyon nehéz előzni ezen a pályán, de mindenkihez közel maradtunk, aki előttünk volt, és egy kis szerencsénk is volt azzal, hogy Kimi (Räikkönen) kiesett. Jól teljesítettek a gumik, az autó jól kezelhető volt, és szerintem ezzel szereztünk pozíciót. Nem hiszem, hogy Bottast már elkaphattam volna, mert túl messze volt, de keményen kellett nyomnom, mert Sebastian ott volt mögöttem. Aggódtam az első szárny miatt, hogy kibírja-e, mert eléggé rosszul nézett ki, de végül kibírta!”

Legfrissebb hírek