Sebastian Vettel sötét oldala

2017. 10. 12. 07:50  |  AUTÓ-MOTOR

Kritikusai a szintén forrófejűen versenyző Michael Schumacherhez hasonlítják.

Amikor Nico Rosberget az egyik brit televízió alkalmi szakértőjeként Szuzukában az idei két bajnokesélyes jellemzésére kérték, Sebastian Vettel legnagyobb gyengeségének a forrófejűségét nevezte meg. Szerinte honfitársa bizonyos helyzeteket hajlamos túlreagálni, majd meggondolatlanul cselekedni, mert túlságosan biztos a saját igazában.

A bakui incidensét Lewis Hamiltonnal a bajnoki döntő közeledtével az utóbbi időben egyre többször emlegeti föl újra a brit sajtó is, „Vettel sötét oldaláról” beszélve vagy cikkezve. Egyes kritikusaiban pedig már menthetetlenül kialakult róla egy negatív kép, amilyet korábban a megkérdőjelezhető megmozdulásokat szintén bemutató Michael Schumacherről is formáltak.

Vettelnek ezt a terhet is cipelnie kell, ám a nemrég a Playboynak adott interjúban elmondta, ő így is nyugodt szívvel tud tükörbe nézni, mert a versenyzéshez ez a negatívnak ható oldal is hozzátartozik. „Vagyok, aki vagyok, és szeretem, amit csinálok. Egy párharcnak az az értelme és a lényege, hogy mindenki megpróbálja kihozni magából a legjobbat, megpróbál nyerni. Szerintem az teljesen normális, hogy időnként káromkodsz és szitkozódsz” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

Elmondása szerint azzal követné el a hibát, ha hagyná, hogy a kapott kritikák befolyással legyenek a pályán mutatott magatartására. Ez még az FIA Bakut követő feddésére is vonatkozik. „Emiatt nem fogok lassabban venni egy kanyart, sem kerülni egy csatát. A versenyautóban ilyesmire nem gondol az ember. Természetesen időnként hibázol, de ezekből tanulsz, hogy ne kövesd el újra őket.”

Legfrissebb hírek