Räikkönen: Ezt el****tam!

2018. 04. 28. 20:40  |  AUTÓ-MOTOR

Kimi Räikkönen nem köntörfalazott: jól tudja, csakis rajta múlt, hogy nem lett övé a bakui pole.

A jó forma is csak viszonyítás kérdése. Sokszor dicsértük Kimi Räikkönen idei teljesítményét, mivel folyamatosan tartani tudja a lépést Sebastian Vettellel, és bár e javulása az előző évi produkcióihoz mérten valóban komolynak mondható, a tény ettől még az, hogy sorozatban harmadszor volt esélye megszerezni a pole pozíciót, ám ő sorozatban harmadszor is csak nézte, ahogyan a csapattársa ünnepel - írta az m4sport.hu.

 
Bahreinben és Kínában is csak apróságokon múlt, Azerbajdzsánban sem volt másképp – csak a kis hibáért ezúttal jókora árat fizetett. 2007 bajnoka a mindent eldöntő második Q3-as körében 0,2 másodperccel vezetett az élen álló Vettellel szemben, ám hiába a két abszolút legjobb szektora, a 16-os kanyarban hibázott, és ezzel nemcsak a pole-ról maradt le, de végül annyi időt vesztett, hogy be kellett érnie a 6. rajtkockával.
 
 
„A tempóm megvolt, de keresztbe álltam az utolsó kanyarban. Ezzel teljesen elfogyott a lendületem az egyenesre, ennyi történt. Azzal a tempóval, amit az utolsó körömben mutattam, sokkal jobb helyzetben lehettünk volna” – kesergett a finn.
 
Mivel onnantól már padlógázzal száguldanak a versenyzők, a kis hibát alaposan felnagyította a hosszú bakui egyenes. Vettel kiemelte, egész edzés alatt nehéz volt jól kijönni az utolsó kanyarból az erős szél miatt, és a felvételek alapján úgy tűnt, talán Räikkönent is egy hevesebb széllökés tréfálhatta meg.
 
Ő azonban nem is kereste a kifogásokat. „Nyilvánvalóan el****tam” – mondta ki nyíltan. „Egy hiba volt, ami elég sok helyezésembe került.”
 

Legfrissebb hírek