Önként mondott le a lehetőségről Fernando Alonso

2018. 05. 07. 22:22  |  AUTÓ-MOTOR

A döntést már jóval a szezon kezdete előtt meghozta.

Önként mondott le a spanyolországi teszten való részvételről a McLaren klasszisa, Fernando Alonso. A két kategóriában is érdekelt versenyző nemrég elismerte, feltehetően akkor is kihagyta volna a gyakorlást, ha csak az F1-re összpontosít - írta az m4sport.hu.

A McLaren már a múlt héten bejelentette, hogy aktív versenyzőként Stoffel Vandoorne, tesztpilótaként pedig Lando Norris és Oliver Turvey kap lehetőséget Barcelonában (Norris az első napon a Pirellinek tesztel majd, akárcsak Turvey a másodikon) az első évközi teszten, vagyis a hazai közönség kedvence, Fernando Alonso ezen az eseményen nem fog autóba ülni.

A kétszeres világbajnok – aki idén a Forma–1 mellett a hosszútávú sportautó-világbajnokságon (WEC) is szerepel – nemrég egyértelművé tette, a teszt kihagyásával kapcsolatos döntést már jóval a szezon kezdete előtt meghozta.

„Már februárban beszéltünk a tesztnaptárról” – nyilatkozta a McLaren klasszisa az AS című spanyol sportlapnak. „Megkérdezték tőlem, hogy ott akarok-e lenni azon a teszten, amit a barcelonai futam után rendeznek. Én nemet mondtam nekik” – ismerte el őszintén. Döntése kapcsán fölmerült, a kettős terhelés miatt mondta le a tesztet, hiszen így több ideje marad a felöltődésre három egymást követő dolgos hétvége (2 F1-es futam és egy WEC-viadal) után.

Ezt ő maga sem tagadta, elhintette azonban, hogy lehet, a sportautós érdekeltég nélkül is hasonlóan döntött volna. „Való igaz, hogy így többet pihenhetek, de ha nem versenyeznék a WEC-ben, valószínűleg akkor is otthon maradtam volna” – fogalmazott.

Mivel a jelenlegi szabály értelmében a tesztnapok felét kell fiatal versenyzőknek adni, a McLarennek még van lehetősége arra, hogy a Magyar Nagydíj utáni gyakorláson pályára küldje Alonsót, hiszen Vandoorne és Norris alkalmazásával egy-egy napot „használnak el” az állandó pilóták és az ifjoncok számára fenntartott tesztidőből is. A kérdés tehát már csak az, Alonso belement-e abba, hogy a nyári szünet előtt még autóba ül, vagy akkor is inkább a feltöltődést választja.

Legfrissebb hírek