Kemény: a világbajnok F1-pilóta durván beszólt Bottasnak

2017. 12. 28. 18:58  |  AUTÓ-MOTOR

Meg másoknak is...

 

Jacques Villeneuve ismét odaszúrt a Mercedes finn versenyzőjének, Valtteri Bottasnak, aki elmondása szerint egész évben tipikus második számú pilóta volt a címvédő istállónál. Később másik két csapatról is elmondta véleményét…
 
Visszavonulása óta Villeneuve szinte rendszeresen véleményezi a királykategória történéseit – mégpedig meglehetősen sajátos stílusban, és kíméletlenül őszintén. Idén gyakran „megtalálta” honfitársát, a döcögősen kezdő Lance Strollt, és a Mercedes finn versenyzőjét, Valtteri Bottast is, aki sokszor (főleg az év második felében) alaposan elmaradt csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Az Auto Bildnek adott nyilatkozatában ismét odaszúrt a finnek. „A Mercedes nyert, mert még mindig az ő motorjuk a legjobb, főleg az időmérőkön, ahol plusz lóerőket nyernek. Ez jelenti a különbséget az első és a második sor között. Az autóból azonban csak Hamilton tudta kihozni a legjobbat” – jegyezte meg, kiemelve, hogy a brit bár az év elején kissé megingott, a Sebastian Vettel jelentette fenyegetés felkeltette, és onnantól kezdve mesterien teljesített.
 
„Bottas teljesítménye szégyenteljes volt. Ő nem más, mint egy tipikus kettes számú versenyző” – hangsúlyozta, majd hozzátette, ha a Mercedesnél dolgozna, és ő dönthetne a pilótapárosról, egy percig sem gondolkodna azon, hogy a mezőnyből kiszoruló Pascal Wehrleinnel (a fiatal németet évek óta az ezüstösök támogatják) helyettesíti Bottast 2018-ban.

Nyilatkozata során komoly dicsérettel illette a Ferrarit, miután 2017-ben végre komoly kihívója tudott lenni a Mercedesnek, noha a bajnokságot végül nem nyerte meg. „Főleg Vettel érdemel dicséretet. Ő a legösszetettebb versenyző, aki a csapatot is tudja motiválni. A pilótákkal is jobb munkát végeztek. Kimi Räikkönen még mindig gyors, amikor szükség van rá, és ha kell, akkor Vettelt is tudja segítni. Nincs Sebastian szintjén, viszont jó példa lehet Bottas számára” – fogalmazott.

Végül a McLaren-Honda és Fernando Alonso évét is összegezte néhány szóban. „A csapat versenyautója nagyon jó volt” – dicsérte a briteket, és hintette el, hogy a gyenge szereplés a motorszállító hibája. „Esélyük sem volt, amikor Fernando motivált volt, pedig a csapattárs, Stoffel Vandoorne is egy tehetséges fiatal. Fernando viszont így is megmutatta, hogy 30 felett is az egyik legjobb versenyző a mezőnyben” – zárta gondolatát.

 

Sokk: világrekordért igazolt kiváló játékost a Liverpool " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a Southampton középső védőjét, Virgil van Dijkot, aki a Telegraph szerint ezzel a világ legdrágább védője lett. Bár a Manchester City és a Chelsea is szerette volna leigazolni, a 26 éves holland középhátvéd végül 75 millió fontért (nagyjából 26,3 milliárd forint) a Mersey-parti együtteshez szerződött, ezzel pedig ő lett a világ legdrágább védője.

Legfrissebb hírek