F1: a világbajnok elmondta, szerinte ki nyer majd idén

2018. 05. 09. 12:01  |  AUTÓ-MOTOR

Nem lepődnénk meg, ha igaza lenne.

 

Noha a világbajnoki pontversenyben elveszítette a vezetést a nagy riválissal, Lewis Hamiltonnal szemben, Damon Hill szerint továbbra is Sebastian Vettel a 2018-as szezon favoritja. Úgy érzi, a német csak a balszerencséjének köszönheti, hogy jelenleg nem ő áll a tabella élén.

 

A Ferrari klasszisa két futamgyőzelemmel kezdte az évet, Kínában és Azerbajdzsánban viszont pórul járt a biztonsági autós fázisokkal, miközben Hamilton szorgosan gyűjtögette a pontokat (Bakuban például nyert, tehát mindenki másnál többet szerzett), így a tabella élére állt, igaz előnye minimális, mindössze négy egység Vettellel szemben.

Hamilton az elsőség kapcsán elmondta, bár örül annak, hogy győzelmet szerzett és a listát is vezeti, továbbra sincs teljesen megelégedve Mercedesével, ezért biztosra veszi, nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja tartani pozícióját.
Honfitársa, az 1996-ban bajnoki címet szerző Damon Hill szerint nem is tudja megőrizni a vezetést, ezért ő most Vettelre tenné a pénzét. „Ha megnézzük Lewis helyzetét, láthatjuk, hogy most nyerőpozícióban van, de neki kissé kedvezett a szerencse, miközben Sebastian inkább balszerencsés volt” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Jelen pillanatban egyértelmű, hogy Sebastian és a Ferrari tart a csúcs felé” – tette hozzá határozottan a huszonkétszeres futamgyőztes.
 

Legfrissebb hírek