F1: a Ferrari már a szezon elején eldönti a bajnoki címet?

2018. 04. 07. 19:56  |  AUTÓ-MOTOR

Hamilton csak a kilencedik helyről indul Bahreinben!

 

Ferrari első sor a Bahreini Nagydíjon!

A Bahreini Nagydíj időmérő edzésének első szakaszának közepén a Red Bull versenyzője, Max Verstappen a hármas kanyar kijáratánál leamortizálta az autója bal elejét. A holland versenyző valószínűleg kicsit nagyobb gázt adott, mint amennyit a tapadási viszonyok elbírtak volna, az autója pedig a falnak csúszott, ami rövid piros zászlós periódust eredményezett.


Piros színből azonban nem csak a pálya „állapotára” jutott, a tabella élét is ez a szín határozta meg, hiszen a Q1-ben a Ferrarik domináltak annak ellenére, hogy a többiekkel ellentétben lágy és nem szuperlágy (kivétel Valtteri Bottas 3.) abroncsokat használtak.

Az első szakaszban búcsúzott Romain Grosjean, Marcus Ericsson, Szergej Szirotkin, Charles Leclerc és Lance Stroll.

 

Ezzel együtt csak 14 autó sorakozott fel a Q2-re, hiszen Max Verstappen autója meglehetősen összetört az edzés elején történt balesetben.

Az etap „meglepetése” annak a Lewis Hamiltonnak a felzárkózása, aki megközölve a Ferrarikat, Sebastian Vettel mögött a második helyre jó időt autózott, minösszesen egy tizedes hátránnyal.

Nem úgy az Ausztrál Nagydíjon brillírozó McLaren versenyzők, akik Brendon Hartley-val és Sergio Pérezzel egyetemben elbúcsúztak a Q2 végén.

Az első 10 sorrendjét eldöntő szakasz első részében ismét Kimi Räikkönen brillírozott, Vettel besorolt mögéje, nyakában a két Mercedesszel.

Már csak az volt a kérdés, van-e egy késleltetett Parti mód a Mercedessben? Nem volt!

Sebastian Vettel megnyerte az időmérő edzést, csapattársa, Kimi Räikkönen és a mercedeses Valtteri Bottas előtt. Lewis Hamilton csak negyedik lett, de őt motorcsere miatt 5 hellyel hátrébb sorolják, így csak a 9. helyről indulhat a vasárnapi Bahreini Nagydíjon.

Legfrissebb hírek