Ezt a segítséget kapja meg az év elején Räikkönen

2018. 03. 13. 10:45  |  AUTÓ-MOTOR

Hiába dolgozik Kimi Räikkönen új versenymérnökkel 2018-ban, régi társa is jelen volt a barcelonai teszteken. Kiderült, hogy miért.

A 2007-es világbajnok eddigi versenymérnöke, Dave Greenwood a múlt szezon végén döntött úgy, hogy elhagyja a Ferrarit, és a Manor WEC-csapatánál vállal munkát. Családi okokra hivatkozott: szeretett volna hazatérni Angliába. A Ferrari a helyére Carlo Santit ültette, aki már szintén Kimi Räikkönen csapatát erősíti egy ideje – eddig az adatmérnökeként dolgozott - írta az m4sport.hu.

 
Az olasz a barcelonai teszteken már versenymérnöki minőségében tevékenykedett, ám többen látták a helyszínen elődjét is. Mint kiderült, Greenwood a könnyebb átállás miatt úgy döntött, egy átmeneti időszakra még segít versenyzőjének és kollégájának. Heikki Kulta, a Turun Sanomat finn F1-es tudósítója megtudta, a szakember az európai szezonig, azaz a májusi Spanyol Nagydíjig még ott lesz Räikkönen oldalán, s csak ezt követően távozik a vörösöktől.
 
Räikkönen nem először fog együtt dolgozni olasz mérnökkel a Ferrarinál, korábban Antonio Spagnolo, előtte Andrea Stella segítette munkáját. A Jégember ugyanakkor „híres” arról, hogy jobban megtalálja a közös hangot az angol anyanyelvűekkel – Greenwood is ez okból került mellé Spagnolo helyére 2015-ben
 

Legfrissebb hírek