Azeri Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

2018. 04. 30. 18:34  |  AUTÓ-MOTOR

A nemzetközi sajtó főként a címvédő Lewis Hamilton váratlan diadaláról és a szintén négyszeres világbajnok Sebastian Vettel visszaeséséről írt a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíj másnapján.

 

 
Olaszország:
 
 
La Repubblica: „Thrillerbe illő hajrá Bakuban.”
 
 
Corriere dello Sport: „Egy olyan nagy bajnoktól, mint Vettel, elvárná az ember, hogy sikeresen meg tudja előzni Valtteri Bottast. Micsoda bűn.”
 
 
La Stampa: „Dodzsem 300 kilométer/órával. Daniel Ricciardo és Max Verstappan a két bajkeverő.”
 
 
 
Spanyolország:
 
 
Sport: „Hamilton hajmeresztő versenyt nyert meg, Sainz hihetetlen módon lett ötödik. Hamilton volt a legravaszabb, megszerezte idei első győzelmét, és a pontverseny élére ugrott.”
 
 
El Mundo Deportivo: „Hamiltonra rámosolygott a szerencse. Kaotikus futam volt mindennel, ami a Forma-1-et egyedivé teszi. Óriási csata zajlott Baku utcáin, Hamilton pedig váratlan győzelmet aratott Vettel elbukását követően.”
 
 
Marca: „Hamilton uralta a káoszt. Vettel súlyos hibája után nem állhatott dobogóra. Váltás történt az éllovas pozícióban, az idei első futamát nyerő brit javára.”
 
 
 
 
Anglia:
 
 
The Telegraph: „Nem minden hétvége lesz olyan, mint Kínában vagy Azerbajdzsánban, de már évek óta nem láttunk olyan ígéretes szezont, mint az idei.”
 
 
Guardian: „Vettel egy ideig irányította a versenyt, de a biztonsági autó szertefoszlatta a reményeit. Odalett az addigi nyugodtsága és átgondoltsága, s egy túlzott manőver miatt a negyedik helyre csúszott vissza.”
 
 
BBC: „A két legfontosabb csapat nagyágyúit csak négy pont választja el egymástól. Kényelmes előnyre tettek szert az üldözőkkel szemben, mégis minden futamon az az ember érzése, hogy a Mercedesnek, a Ferrarinak vagy a Red Bullnak is ugyanannyi esélye van a győzelemre.”
 
 
 
 
Franciaország:
 
 
L’Equipe: „Bottas mesterien versenyzett, és meg kellett volna nyernie ezt a futamot. De a sors egy leszakadt karosszériadarab képében ezúttal másként döntött. A finn ráadásul sikeresen akadályozta meg Vettel utolsó támadását, aki túl mohó volt Bakuban.”
 
 
Ausztria:
 
 
Kronen Zeitung: „Bár Hamilton a címvédő, és topcsapatban versenyez, eleinte mégsem lehetett számolni a Mercedes-pilóta sikerével. Úgy tűnt, hogy Vettel begyűjti az újabb diadalát, csakhogy a két Red Bull karambolja átírta a forgatókönyvet.”
 
 
Die Presse: „Még a világbajnokra is ráfér némi szerencse. Hamilton azért nyert, mert Vettel csődöt mondott, Bottasnak pedig balszerencséje volt.”
 
 

Legfrissebb hírek