Azeri Nagydíj: az első hármas nyilatkozata az időmérő után

2018. 04. 28. 17:56  |  AUTÓ-MOTOR

Noha az utolsó gyors körbe belehibázott, Sebastian Vettel így is megszerezte a rajtelsőséget Bakuban, legjobbját ugyanis egyik rivális sem tudta már túlszárnyalni (a csapattárs, Kimi Räikkönen nagyon jól állt, az utolsó szektorban viszont rontott).

A listavezetőt a nagy ellenfél, Lewis Hamilton követi majd a rajtrácson, a harmadik rajtkockát pedig Valtteri Bottas foglalhatja majd el. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman az időmérő leintése után!

 
 
Sebastian Vettel (Ferrari – 1. rajthely)
 
 
„Az első és a második szakaszban is nagyon jó volt az autó, a harmadikban pedig már tudtam, hogy olyan gép van alattam, amit azt teszi, amit én akarok. Nem feltétlen arra gondolok, hogy megnyerjük vele az időmérőt, hanem arra, hogy egy jó kört össze tudok hozni vele. Az első körrel nagyon elégedett voltam, de volt két rész, ahol nem volt tökéletes. De örülök, hogy így is elég volt. Nagyon intenzív lesz a verseny, bármi megtörténhet majd rajta. A lényeg, hogy ma jó volt az autó, és jó helyről indulhatunk. Tegnap még nem bíztam annyira az autóban, és a ritmus sem volt jó, de most minden összeállt. Azt hittem, az utolsó kör egy kicsit jobb lesz, de azért boldog vagyok!”
 
 
 
Lewis Hamilton (Mercedes – 2. rajthely)
 
 
„Nagyon szoros volt, és nagyon közel voltunk. Azt hiszem, három tizeddel maradtam csak el. Az utolsó tizedben sokat veszítettem, Vettel pedig csodálatos munkát végzett. Az autójuk nagyon jó ebben a szezonban. Elégedett vagyok a csapat munkájával, főleg ha figyelembe vesszük, hol voltunk tegnap és hol tartunk most. Valtteri is nagyon jó munkát végzett. Előzés szempontjából ez az egyik legjobb pálya, szóval igyekszem majd megnehezíteni Sebastian dolgát.”
 
 
Valtteri Bottas (Mercedes – 3. rajthely)
 
 
„Biztosra veszem, hogy holnap harcolhatunk a Ferrarikkal. Most már két autóval itt vagyunk mögöttük. Nagyon szoros a csata a szezon elején, szóval kiélezett futamra számíthatunk. Őrült versenyre számíthatunk. Én készen állok a harcra!”
 
 

Legfrissebb hírek