NFL: Elhagyja őrült szurkolóit a Raiders

2017. 03. 28. 09:00  |  AMERIKAI SPORTOK

A tulajdonosok szavaztak, Las Vegasba költözhet az Oakland Raiders.

Folytatódik az NFL-térkép átrendeződése, tavaly a Rams költözött St. Louisból Los Angelesbe, idén a Chargers teszi át székhelyét ugyanoda San Diegoból, a Raiders lesz a következő.
 
Az NFL csapatok tulajdonosai szavaztak a költözésről és 31-1 arányban jóváhagyták azt, egyedül a Miami Dolphins tulajdonosa ellenezte, a pozitív döntéshez azonban elegendő 24 igen szavazat.
 
A Raiders a 2020-as idénytől nevezheti otthonának a bűn városát, ahol a tervek szerint egy majd két milliárd dollárba kerülő új stadion várja őket. Költözésük egyik fő oka, a jelenlegi, igencsak elavult létesítmény, az Oakland Coliseum, amely 1966-ban nyitotta meg kapuit.
 
 
Las Vegas ismeretlen terep a profi sportklubok számára, jelenleg kérdéses, mennyire jövedelmező a turizmusra épülő városban csapatot működtetni. A következő idénytől Las Vegas NHL csapattal büszkélkedhet, amelynek alapján előzetes képet kaphat a Raiders és esetleges más költözésben gondolkodó csapatok arról, mekkora piacot is jelent tulajdonképpen a nevadai nagyváros. 
 

NFL: Ma szavaznak arról, hogy lesz-e csapata a bűn városának " AMERIKAI SPORTOK › NFL

 

 

Legfrissebb hírek