NBA: Bajban a címvédő

2017. 03. 31. 10:00  |  AMERIKAI SPORTOK

LeBron James csapata a lehető legrosszabb pillanatban került kátyúba.

A Cleveland Cavaliers sorra bukja a meccseit, ma éjszaka a harmat gyenge Chicago Bulls otthonában futottak bele újabb vereségbe.
 
Az utóbbi 18 meccsükből csupán hetet sikerült megnyerniük, ez egy bajnoki favorittól édes kevés és nyakunkon a rájátszás, ahol gyengébb szériák már nem férnek bele. Mindemellett a rivális Boston meg is előzte a címvédőt a tabellán és átvette ezzel az első helyet.
 
A legnagyobb problémát a gyenge védekezés jelenti, ahol a Cavaliers már a liga második felébe csúszott. Az utóbbi évtizedekben egyetlen csapat tudott bajnoki címet szerezni olyan védelemmel, ami nem volt a liga tíz legjobbja között (2000-2001 Los Angeles Lakers).
 
Most válik kérdésessé a veteránokra épülő csapatépítés, James érkezésekor Kevin Love csatlakozott hozzá Minnesotaból csere által, aminek központi eleme volt Andrew Wiggins, az évfolyam legnagyobb tehetsége. Wiggins mára remek védőnek számít, míg a pontszerzésből is kiveszi a részét. Jelenleg a Cavaliers talán már erősebb csapat lenne, ha azt a cserét nem lépik meg.
 
Ugyanezen csapatépítés eredménye, hogy a bajnok a liga legmagasabb összfizetésével rendelkezik, emiatt esély sincs arra, hogy a következő szezon előtt érdemben erősítsenek a szabadügynök-piacon, legfeljebb veterán játékosok jöhetnek szóba, akik hajlandók minimálbérért játszani LeBron oldalán.
 
Persze a tavalyi bajnoki cím, a legelső a csapat történetében minden pénzt megér, de felmerül a kérdés, hogy egy fiatalabb csapattal esetleg több is benne lett volna a Cavaliersben.
 
Kár lenne máris temetni a csapatot, LeBron James bárkit bajnokesélyessé tesz, de jelenleg a helyzet nem túl rózsás.
 
Eredmények:
 
Detroit Pistons–Brooklyn Nets 90–89
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 99–93
Minnesota Timberwolves–Los Angeles Lakers 119–104
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 118–124
Portland Trail Blazers–Houston Rockets 117–107
 

 

Legfrissebb hírek